Ontdek hoe Oss en farma verbonden zijn

Activiteiten

Tussen september 2022 en oktober 2023

100 jaar geleden werden in Oss de eerste medicijnen gemaakt. Dit zette een ontwikkeling in gang die Oss heeft gevormd tot wat het nu is. Niet alleen op het gebied van ontwikkeling en productie van geneesmiddelen, maar ook als ondernemende en innovatieve gemeenschap. Een mijlpaal waar we trots op zijn en die we vieren met een themajaar waarin we allerlei activiteiten organiseren in de periode september 2022 tot en met oktober 2023. We organiseren een aantal activiteiten samen maar ook afzonderlijk. Je vindt ze binnenkort terug op deze website.

Nu

Doorlopend

Speel in het centrum van Oss ResourCity

Doorlopend

Jongeren, bewoners en toeristen die onze stad bezoeken ervaren met ResourCity spelenderwijs de veelzijdigheid van scheikunde en ontdekken leuke historische weetjes over Oss. Vito en de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) lanceerden hier dit leerzame online scheikundespel voor kinderen en jongeren tussen 10 en 16 jaar. Het spel is bedoeld om hen enthousiast te maken voor het vak Scheikunde. De ResourCity Game past prima bij Oss als stad van Life Sciences met bedrijven als Organon, MSD, Aspen en Pivot Park. Maar leert de kinderen en jongeren ook wat voor materialen je om je heen kunt vinden en dat we hier zuinig op moeten zijn.

22-23

September

TOPX Summit 2022

De Lievekamp, Oss

Tijdens de Top-X summit delen enkele van de meest inspirerende en succesvolle vrouwelijke en mannelijke leiders in de Life Sciences Sector hun inzichten en belangrijkste lessen met een zaal vol getalenteerde en gedreven vrouwen. Het programma, georganiseerd door en voor ambitieuze vrouwen in Life Sciences, omvat workshops, interactieve discussies, persoonlijke verhalen, lessons learned, speeddates en vele netwerkmomenten.

1

Oktober

Weekend van de Wetenschap

Bibliotheek Oss

Op zaterdag 1 oktober organiseert de Bibliotheek Oss van 11.00 tot 16.00 uur een gevarieerde dag boordevol presentaties en doe-workshops op het gebied van Wetenschap. Speciaal voor de jeugd, maar leuk voor jong en oud! Graag laten we jou op deze dag samen met allerlei experts zien wat voor wetenschappelijke kennis ingezet wordt bij bedrijven en organisaties in Oss. Hoogwaardige kennis om innovaties te realiseren, maar ook nieuwe technieken die toegepast worden of ontwikkelingen die op ons af komen.

15

Oktober

MSD Open Dag

De Geer in Oss

Op 15 oktober is er een unieke kans om van dichtbij te zien hoe biotechnologie werkt. MSD Biotech organiseert dan een Open Dag op locatie De Geer in Oss. Je kunt die dag een kijkje nemen op de productievloer waar geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen en immuuntherapie tegen kanker worden gemaakt. Je kunt je voor deze Open Dag aanmelden via de link msdopendag.nl of de QR-code hiernaast – in het aanmeldformulier kun je voor een tijdslot kiezen. We hebben plek voor 2500 gasten van 12 jaar en ouder en vol = vol. De Open Dag is gratis. Kom je ook?

29

November

PharmafutureBattle

De Lievekamp, Oss

Tijdens de PharmafutureBattle krijgen theaterbezoekers toegang tot de bijzondere onderzoeken en activiteiten die in de Osse farma worden verricht. Onderzoekers, ondernemers en medewerkers vertellen je op een begrijpelijke manier over hun onderzoek of werkzaamheden. Geen zorgen: achtergrondkennis van farmacie is niet nodig, want daar leer je deze avond álles over! En dat is nog niet alles: het publiek krijgt ook de belangrijke taak om de beste presentatie van de avond aan te wijzen. Want zonder jury, geen battle!