#100yearspharmafuture

Het themajaar

Het initiatief voor het themajaar 100yearspharmafuture komt van Aspen Oss, MSD, Organon, Life Sciences campus Pivot Park en de gemeente Oss.

De initiatiefnemers

Over

Aspen Oss

Al een eeuw lang ontwikkelen en produceren wij complexe, hoogwaardige Actieve Farmaceutische Ingrediënten (API’s). Dit zijn de werkzame bestanddelen van medicijnen. In 1923 zijn wij begonnen onder de naam Organon. Door overnames en naamsveranderingen hebben we in de loop der tijd gewerkt als Diosynth, Schering-Plough en MSD. Onze activiteiten verrichten we sinds 2013 onder de naam Aspen Oss.

“In het Osse Life Sciences-cluster zitten alle bedrijven als op een zakdoek bij elkaar”

Dirk van Leemput

Directeur Aspen Oss

Over

MSD

MSD is met ongeveer 5.000 medewerkers in Haarlem, Oss, Boxmeer en De Bilt het grootste geneesmiddelenbedrijf in Nederland. Al bijna 100 jaar is MSD in Nederland actief betrokken bij gezondheid voor mensen én dieren. Met geneesmiddelen en vaccins voor de behandeling van de meest uitdagende ziekten die onze wereld bedreigen. Want levens redden en verbeteren, dat is onze missie.

“Nergens in Nederland vind je zoveel farmaceutische kennis en kunde binnen een vierkante kilometer”

Joost van Zutven

Directeur MSD

Over

Organon Oss

Organon begon bijna honderd jaar geleden als geneesmiddelenbedrijf. De wortels in de geboorteplaats Oss zijn er nog steeds, maar het nieuwe Organon is anders. Geen enkel ander groot geneesmiddelenbedrijf vestigt zo primair de aandacht op de gezondheid van vrouwen. De impact van Organon zal verder gaan dan geneesmiddelen, anticonceptie en vruchtbaarheidsbehandelingen, omdat we nog zoveel meer kunnen doen voor vrouwen en hun gezondheid.

“Elk bedrijf in ons cluster verricht werk dat ertoe doet”

Wenny Raaijmakers

Directeur Organon Oss

Over

Pivot Park

Pivot Park is in 2012 opgericht om innovatieve farmaceutische bedrijven van over de hele wereld de optimale Europese locatie te bieden. Van beginnende ondernemers en snelgroeiende scale-ups tot volwassen marktleiders, helpt Pivot Park innovatieve bedrijven om de volgende stappen te zetten. Als thuisbasis van meer dan 60 bedrijven, zorgen we ervoor dat 650 hooggekwalificeerde medewerkers over alles beschikken wat zij nodig hebben om succesvol te zijn. Faciliteiten op maat, gedeelde bronnen van kennis, korte lijnen naar specialistische financiers en flexibel toegang tot uitmuntende wetenschappelijke en ondernemersexpertise. Dit maakt Pivot Park dé hotspot voor farmaceutische innovatie in Europa.

“Een omgeving met gelijkgestemden moedigt ondernemerschap aan”

Brigitte van Drees

Directeur Pivot Park

Over

Gemeente Oss

93.000 inwoners, 23 kernen langs ruim 40 kilometer prachtige Maasoever. Lith, het ‘Dorp aan de rivier’, de middeleeuwse stadjes Ravenstein en Megen. Mooie landschappen op de grens van klei en hei. 5500 bedrijven, moderne industrie met steeds vernieuwende producten en nieuwe manieren van werken. Osse bedrijven zijn bijzonder goed in agrifood en life sciences: landbouw, voedsel en medicijnen. Maar ook in de logistiek: stroopwafels, de pil, worst, vaccins, kunstgras en heel veel andere producten opslaan, verpakken en vervoeren over de hele wereld. Een belangrijke stad in de regio waar 150.000 mensen komen winkelen en 42.000 mensen werken. Dat is Oss.

“Na dit jaar twijfelt niemand er nog aan: Oss is de farma-hoofdstad van Nederland”

Wobine Buijs-Glaudemans

Burgemeester Gemeente Oss